50% korting met kortingscode: Goodbye50 op ALLES! M.u.v. de opleidingen

Carrito de compras

Your cart is currently empty

Help! Mijn klanten hebben last van lifting. Hoe kan dit?

Help! Mijn klanten hebben last van lifting. Hoe kan dit?

In deze blog gaan wij wat inhoudelijker in op het probleem: lifting. Wat zijn de oorzaken hiervan en hoe los je deze het beste op? Allerlei punten komen hierbij aan bod.

Het is een van de meest gestelde vragen in de nagelwereld. Ik geloof dat er veel nagelstylisten zijn die niet weten hoe dit probleem aangepakt moet worden. Het is natuurlijk een van de belangrijkste punten om klanten te behouden: nagels die zeker 3 á 4 weken blijven zitten. Sommigen proberen telkens een ander merk, omdat zij van mening zijn dat het daaraan kan liggen. Een goed product is zeker het halve werk, maar een goede opleiding is ook van belang bij dit vak.

Het hoeft natuurlijk ook niet altijd aan de nagelstylisten te liggen. Ook de klant kan hier veel invloed op hebben. Het is daarom van belang om de juiste adviezen mee te geven na een behandeling. Informeer ook altijd bij een klant hoe het met de gezondheid gaat.  

Welke factoren spelen hierbij een rol?
- Bepaalde medicijnen kunnen een grote invloed hebben op de hechting van het product op de natuurlijke nagel.
- Hormonen: denk hierbij aan een zwangerschap, maar ook anticonceptie.
- Een beschadigde of vette nagelplaat. Het kan voorkomen dat bepaalde producten hierop niet hechten.
- Klanten die aan de nagels bijten, pulken of trekken
- Het slecht onderhouden van de nagels door de klant. Gebruik de kunstnagels dus niet als gereedschap en adviseer de klant om op tijd terug te komen voor een nabehandeling.  
- Een nagel moet altijd goed gevoed worden door een goede nagelriemolie te gebruiken. In onze nagelriemolie zitten alle benodigde vitamines om ervoor te zorgen dat de nagel gehydrateerd blijft. Ook zorgt dit ervoor dat het product flexibel blijft.
- Lange nagels, het is erg mooi, maar niet altijd praktisch. Geef daarom altijd het juiste advies mee aan je klant. Voor klanten met een kort nagelbed is het beste advies om de kunstnagels niet al te lang te maken. Daardoor gaat de zwaartekracht naar voren, er is meer kans op stoten en hierdoor ontstaat lifting.
- Nagelbijters zijn het perfecte voorbeeld van hoe het niet moet. Ze pulken, bijten en trekken vaak aan de nagels. De oplossing hiervoor is vaak een kunstnagel maar let op: zorg ervoor dat deze niet te lang zijn. Een nagelbijter is dit niet gewend en stoten veroorzaakt lucht.

Dus nu is de volgende vraag: hoe voorkom je lifting?
1. Een goede opleiding is een goed begin. Hier leer je hoe je dit kunt voorkomen en vergeet natuurlijk niet om af en toe een bijscholing of training te volgen. Belangrijk is ook om te weten waar je mee bezig bent. Een grote fout is het te dicht bij de nagelriemen werken waardoor het product er vaak in loopt. Als de natuurlijke nagel met het product gaat groeien ontstaat er dan ook lifting. Ook gebeurt dit bij een onjuiste afwerking en het niet juist afvijlen van het product. Heb jij hier vaak last van? Dan is het raadzaam om een goede opleiding of training te volgen.

2. De juiste voorbereiding hanteren. Een slechte voorbereiding kan er dus voor zorgen dat het product niet goed blijft hechten. Vergeet bijvoorbeeld nooit om de natuurlijke nagel goed te ontvetten. Dit mag je daarom niet overslaan bij een behandeling. Deze stap is het begin. Niet alleen bij een behandeling maar ook tijdens een opleiding.

3. Het is daarom ook erg belangrijk dat je weet met welke producten je werkt en je ook achter deze producten staat. Gebruik altijd EU-goedgekeurde producten en kijk ook naar de informatie op de label van het product. Houdt ook rekening met de houdbaarheidsdatum die op het label moet staan.  


4. De juiste voorbereidingsproducten. Welke en wanneer te gebruiken? Dat kan een hele zoektocht zijn aangezien er tegenwoordig veel nieuwe producten op de markt komen. Al deze producten zijn er om het product perfect te laten hechten.

De voorbereidingsproducten die wij aanbieden:
- Nail cleaner
- Primer en Acid primer
- Rubberbase
- Acid Free Gel Primer

Hoe en wanneer gebruik je deze producten?
Zoals je al vast begrepen hebt, hebben al deze producten iets met elkaar gemeen: ze voorkomen lifting. Maar wat houden deze producten precies in en wanneer gebruik je ze? Ik zal het kort even samenvatten om je een beter beeld te geven.

*De Nail Cleaner is geschikt voor het ontvetten van de nagelplaat. Het zorgt ervoor dat het vocht verdampt uit het bovenste laagje van de natuurlijke nagel. Je kunt het vergelijken met een tijdelijke uitdroging. Dit kan echter geen kwaad, aangezien niet de gehele nagel uitdroogt en dit al snel weer bijtrekt. De Nail Cleaner is bij ons ook verkrijgbaar in een spray fles wat gemakkelijk in gebruik is.
Advies: Gebruik deze in combinatie met een hygiëne borstel om de gehele nagel en de nagelriemen te reinigen.

*De primer is een product wat de meeste van jullie wel kennen. Dit product is voor een goede hechting van je product aan de nagelplaat. Er zijn twee verschillende primers: zure en zuurvrije primers. Tegenwoordig zijn er steeds meer van de primers zonder zuur en vele kennen een zure primer dan ook niet.

Wat is dan het verschil tussen deze twee primers?
Zure primer is iets wat de meeste tegenwoordig niet veel meer gebruiken. Bij ons is dit de Acid Primer. Het product bevalt een hoog percentagegehalte (94-96%) methacrylzuur en een laag percentage (3-4%) alcohol. Dit product maakt kleine gaatjes en dringt door de nagel lagen om te zorgen voor een super hechting. Dit product heeft vaak ook een antischimmel formule. Sommige zijn geen voorstander van deze primer, maar het kan in bepaalde gevallen zelfs aangeraden worden om met dit product te werken. Er zijn ook klanten met een te vette nagelplaat of mensen die problemen hebben met hormonen. Geloof het of niet, een zure primer geeft hierbij vaak een beter resultaat.

Het woord zegt het eigenlijk al, een zuurvrije primer. Deze primer is dan ook te vergelijken met de zure primer, maar de ingrediënten hiervan zijn het verschil. Het percentagegehalte methacrylzuur is hier een stuk lager (vaak slecht 4-5%). Deze worden daarom vaak als minder agressief gezien.

*Een van de nieuwste producten is de rubberbase. Dit product kan op verschillende manieren gebruikt worden. Naast het verstevigen van de nagel heeft dit product ook een andere werking: een perfecte hechting. De rubberbase wordt ook gebruikt onder een kunstnagel product. Je kunt het eigenlijk zien als een dikkere base coat. Deze hardt uit onder een UV of ledlamp.

*Acid Free Gel Primer. Ook dit product moet uitgehard worden onder een UV of ledlamp. In de gel primer zitten geen zuren en is daarom erg populair. Het wordt vaak gebruikt voor onder een builder gel maar het kan ook voor onder een ander product zoals acryl of acrygel. Dit werkt als een soort dubbelzijdige tape (dit geldt ook voor de andere primer producten). Je kunt de acid free gel primer zien als een kant-en-klare rubberbase met primer.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er heel veel verschillende oorzaken waardoor lifting kan komen en hoe je dit kan voorkomen. Heb je hier veel problemen mee en wil jij hier meer over weten? Dan verwijs ik je graag door naar onze uitgebreide training hier over. Hier komen al deze punten en nog meer, uitgebreider aan bod.
https://www.nagelgroothandeltilburg.nl/nl/online-workshop-lifting-voorkomen-bij-acryl-of-gel.html

Ik hoop dat dit een leerzame blog voor je is geweest.  Interesse in meer blogs? Wij horen dit graag van je terug. Mocht je nog andere vragen hebben, staan wij je graag te hulp. 

Comentarios

  1. James James

    Echt een super leerzame blog en het leest lekker weg! Bedankt en lees graag meer van jullie!

Deje un comentario
* Su dirección de correo electrónico no será publicada.